perjantai 28. marraskuuta 2014

Torstain 27.11.2014 Hyvänyön musiikki - Jacqueline's Tears



Torstain 27.11.2014 Hyvänyön musiikki: Jaqueline DuPre - Jacqueline's Tears (Jacques Offenbach)
Les Larmes de Jacqueline (Jacquelinen kyyneleet) Op.76 No.2 / Harmonias du Soir Op.68. Teoksen on säveltänyt Jacques Offenbach (1819-1880) ja omistettu ranskalaiselle runoilijalle ja kirjailijalle Arsène Houssayelle, (28. maaliskuuta 1815 – 26. helmikuuta 1896). 

Esittäjinä tällä videotallenteella ovat Werner Thomas sekä Münchenin Kamariorkesteri, ja tämä esitys on omistettu Jacqueline Du Pre’n muistoksi.

Nauttikaa hyvästä musiikista, joka on erinomainen lääke moniin sairauksiin. Se myös ehkäisee ennalta monien sairauksien puhkeamista. Lisätietoa löydät täältä.

tiistai 25. marraskuuta 2014

Maanantain 24.11.2014 - Hyvänyön musiikki: Kai Nieminen: Aquarelli della notte. Aquarelles.



Maanantain Hyvänyön musiikki: Aquarelli della notte. Aquarelles. Säveltänyt Kai Nieminen.

Aquarelli della notte. Aquarelles.Composer and guitar: Kai Nieminen. Video production: Jarmo Levy. Music Publisher: Fennica Gehrman, Finland.
Loaded with permission.
Säveltäjän kotisivulta löydät lisätietoa hänestä:
”Niemisen teokset rakentuvat usein kerronnallisen logiikan mukaan eräänlaisiksi mielikuvituksellisiksi matkoiksi erilaisissa kuvitelluissa tai unenomaisissa maailmoissa ja tunnelmissa. Esimerkiksi orkesteriteos Vicoli in ombra hahmottuu kuin vaellukseksi läpi otsikon kuvaamien Rooman hämyisten kujien; välillä vastaan voi tulla tuntemattomia ihmisiä, välillä näkymät ovat tyhjiä ja hiljaisia. Toinen kaupunkimaisemien ja kaupungin innoittaman taiteen pohjalta syntynyt teos on alttoviulukonsertto La Serenissima, jonka venetsialaisia tunnelmia syventää kauniisti esiin liukuva Monteverdi-lainaus. Muutoin Nieminen ei kuitenkaan juuri harrasta sitaatteja.”
Nämä unenomaiset sävelet saattavat antaa sinullekin aineksia hienolle unimatkalle, herättää miellyttäviä aistimuksia rauhalliselle unellesi. Toivon ainakin niin.
Huomisaamuna (25.11.) menemme virkistäytymään kahvikupposen ääressä paikalliseen kahvilaan, jossa hyvin todennäköisesti tapaan tämän illan Hyvänyön musiikin säveltäjän ja muita hyviä ystäviäni, säveltäjiä ja muusikoita.

maanantai 24. marraskuuta 2014

Sunnuntain Hyvänyön musiikki su 23.11.2014



                                      Chill Out - Relaxing Classical Guitar

Rauhoitu! - Rentouttavaa, Espanjalaista, Akustista, Klassista musiikkia, osa 2
Joaquín Rodrigo: Romance de Durandarte
Sonata, Andante
Atom hearts Club Duo, Andante
Standchen
Evocacion from Suite Iberia
Menuett No.4
Agathe
Fantasia X
Lob der Thranen
Grand Serenade
Johann Kaspar Mertz: Liebeslied from Bardenklange
Homenaje a Tarrega
Nocturne in E major
Partita No.2 Chaconne
Askon, Facebook-ystäväni ehdotus tähän Hyvänyön musiikki-sarjaan oli kitaramusiikki, joten kävin etsimässä sellaista, joka sopisi juuri tähän tarkoitukseen. 
Toivottavasti tämä musiikki toimii rauhoittavana unen antajana Sinullekin!