tiistai 11. marraskuuta 2014

Hyvänyön musiikki Tiistai 11.11.2014



Tämän illan Hyvänyön musiikiksi valitsin W.A. Mozartin Pianokonserton No 23 toisen osan Adagio. Esittäjä on Hélène Grimaud (s. 7. syyskuuta 1969), on ranskalainen klassisen musiikin pianotaiteilija.
Katso Hélène Grimaud'in esitys (Adagio-osa  Mozartin pianokonsertosta nro. 23). Se tallennettiin hänen uudelle albumilleen merkinnällä kaksi ”ensimmäistä” Helene Grimaud'ia, hänen ensimmäinen live DG-tallennuksensa, ja hänen ensimmäinen Mozartin konserton tallennuksensa.
Hélène Grimaud

Hélène Grimaud katsoo konserton olevan merkittävä, "luultavasti ylevin konsertto, minkä Mozart koskaan kirjoitti", hidas osa, joka on "erittäin syvä ja tuskallinen kaipauksen ilmaisu", josta löydät todellisen Mozartin. "Konsertto oli "must-have" tähän yhteistyöprojektiin". Konsertto F-duuri KV 459 on vähemmän tunnettu, mutta hyvin  erikoisen elinvoimaisena ja virtuosisena teos, joka on Grimaudille "puhdasta pianistista iloa".



Kahden konserton lisäksi albumi sisältää kauniin konserttiaarian orkesterille, sopraanolle ja pianolle "Ch'iomi scordi di te? K.505", jonka laulaa Mojca Erdmann. Aria oli Mozartin rakkaudenjulistus sopraano Nancy Storacelle, hänen Susannansa "Figaron häät-oopperan" maailman kantaesityksessä. Se on sävelletty vuonna 1786, samana vuonna kuin pianokonsertto nro 23, johon se näin liittyy ajallisesti.
Mojca Erdmann



Lisätietoa:

Deutsche Grammophon

Ei kommentteja: