sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Mustalaisruhtinatar







RikkiMikko tuntee olevansa etuoikeutettu kansalainen voidessaan osallistua Pieksämäen Poleenin suurprojektin, Emmerich Kalmanin hienon operetin Mustalaisruhtinatar esityksiin, jotka alkoivat 13.02.2009.
Yhteeensä 16 esitystä viedään läpi kevään aikana. Aikataulut voit nähdä oheisen linkin kautta avautuvalta sivustolta, jonka kautta voit tilata myös liput sinulle sopivimpaan esitykseen. Kannattaa pitää kiirettä, koska jo ennen ensi-iltaa (torstaina 12.02.2009) näyttää lippujen kysyntä olleen hyvin vilkasta.

Komea lavastus, hyvällä maulla toteutettu ohjaus, hienostuneet puvut, upeat solistit, täsmällisesti laulava kuoro, sirot tanssijat ja musikaalisesti soittava yhtye antavat hyvät
puitteet akustisesti mainiossa Poleenin salissa esitettävälle juhlaproduktiolle.

Näyttämöllä leiskuu siniveristen lempi, ruhtinaat ja kreivit piirittävät kilvan kaunottaria, ja kaiken yllä leijuvat ensimmäisen maailmansodan uhkaavat ukkospilvet. Musiikki on sielua syleilevän ihanaa ja tottakai elävän orkesterin soittamaa! Tätä älä jätä näkemättä!


Mustalaisruhtinatar (Die Czardasfurstin) on Emmerich Kalmanin säveltämä kolminäytöksinen operetti Bela Jenbachin sanoihin. Operetissa on unkarilaista tunnelmaa, tulisia csardasrytmejä ja tunteellisia valsseja.


Kuvassa Eeva Kähärä Stasin roolissa



Operetin juonena on kahden päähenkilön, Sylvan ja Edwinin rakkaustarina. Sylva Varescu on varieteelaulajatar ja Edwin Lippert Weylersheimin ruhtinas. Edwinin perhe ei hyväksy poikansa suhdetta Sylvaan, vaan on naittamassa Edwiniä tämän serkulle, Stasille. Stasi rakastuu onneksi Edwinin ystävään, kreivi Boniin, ja vihdoin Sylva ja Edwinkin saavat toisensa.

Operetin esitysaikataulun löydät myös tämän blogin alaosan kalenterista.

Savon Sanomien Pirkko Heikkinen arvioi ensi-illan esitystä. Löydät artikkelin täältä. RikkiMikko oli mukana esityksessä, vaikka Pirkko Heikkinen antaakin asiasta virheellisen kuvan kertomalla, että yhtyeessä esiintyi viisi nuorta muusikkoa. Liekö silmälasit unohtuneet pois matkasta vai oliko se vain kohteliaisuutta?

Viihtyisiä operettikokemuksia toivottaen RikkiMikko